Ajax en Lisandro Martínez genieten van elkaar: 'Ik droom met mijn ogen open'

Reacties

Na de wedstrijd bij Lille ging het vooral over de connectie van Hakim Ziyech en Quincy Promes, maar ook in de achterhoede had Ajax woensdagavond een grote uitblinker staan. En het was zeker niet voor het eerst dat Lisandro Martínez dit seizoen een grootse indruk maakte bij de Amsterdammers.

Ajax en Lisandro Martínez genieten van elkaar: 'Ik droom met mijn ogen open'
© Pro Shots

De 21-jarige Martínez kwam in de zomer over van het Argentijnse Defensa en is voor Ajax een schot in de roos gebleken. De jeugdinternational paste zich razendsnel aan, zoals zijn landgenoot Nicolas Tagliafico eerder ook al deed, en is inmiddels niet meer weg te denken uit het team van Erik ten Hag.

Martínez speelt dit seizoen vooral op het middenveld, maar schoof tegen Lille terug naar de defensie, als vervanger van de geschorste Daley Blind. In de achterhoede speelde de Argentijn als een veldheer. 'Ik vertel je liever over het hele team', zei Martínez voor de camera van Ajax TV, geconfronteerd met zijn rol als uitblinker. 'Het team was erg goed, we hebben goed spel laten zien. We leden af en toe wel balverlies, maar er heerst een grote solidariteit in dit team.'

'Ik ben er gewoon voor om mijn team te helpen', benadrukte Martínez. 'Ik zou mijn leven geven voor ze. Er ontbraken belangrijke spelers, maar als je kijkt naar de trainingen hebben we bijna allemaal hetzelfde niveau. Dat typeert ons team. Iedereen is klaar als het nodig is, zoals Perr Schuurs, die niet veel gespeeld had.'

Martínez geniet met volle teugen van zijn Nederlandse avontuur. De verdediger vertelt dat hij vorig seizoen al graag naar de wedstrijden van Ajax keek, vanwege het voetbal dat de ploeg van Ten Hag liet zien. 'Dat ik nu hier ben, en in de Champions League en de Eredivisie speel, is echt ongelooflijk. Ik droom met mijn ogen open', glundert de mannetjesputter. Zondag wacht voor koploper Ajax in de competitie de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Analyse: waarom AZ en Ajax meer tiki-taka spelen dan Barcelona'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.