Ajax en Gravenberch akkoord over nieuw contract

Reacties

Ajax en Ryan Gravenberch hebben een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. De achttienjarige middenvelder ligt nu tot medio 2023 vast.

Ajax en Gravenberch akkoord over nieuw contract
© Pro Shots

Gravenberch had nog een contract voor één seizoen en kiest nu voor een langer verblijf bij de Amsterdammers. Het talent speelt al sinds 2010 in de jeugdopleiding voor Ajax. Zijn debuut maakte hij op 23 september 2018 tijdens het uitduel met PSV (3-0 verlies). In totaal speelde hij tot dusver veertien officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Hoewel Gravenberch in de belangstelling stond van grote Europese clubs, ging de technische staf ervan uit dat de middenvelder toch bij Ajax zou blijven. De voetballer kan rekenen op veel vertrouwen van de trainers in de hoofdstad. Gravenberch is er in hun ogen niet alleen klaar voor om basisspeler te zijn, hij moet komend seizoen zelfs een vooraanstaande rol gaan spelen.

Het verlengen met Gravenberch is een enorme opsteker voor Ajax, dat ook Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en de broers Jurriën en Quinten Timber langer wil vastleggen. Zij hebben allemaal een contract dat medio 2021 afloopt. De verbintenis van Naci Ünüvar loopt nog een jaar langer door, maar Ajax wil met al deze spelers uit 2002 en 2003 verlengen voordat ze transfervrij de deur uitlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.