Ajax zet contractbesprekingen met grootste talenten even stop

Reacties

Tijdens de coronabreak hoopte Ajax de grootste talenten van de club langer vast te leggen, maar inmiddels heeft de technische leiding de stekker even uit de onderhandelingen getrokken omdat de gesprekken stroef en moeizaam verlopen.

Ajax zet contractbesprekingen met grootste talenten even stop
© Pro Shots

Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en de broers Jurriën en Quinten Timber hebben allemaal een contract dat medio 2021 afloopt. De verbintenis van Naci Ünüvar loopt nog een jaar langer door, maar Ajax wil met al deze spelers uit 2002 en 2003 verlengen voordat ze transfervrij de deur uitlopen. Hoewel er wel verschillen in de aanbiedingen zaten – Jurriën Timber is bijvoorbeeld al wat verder – gingen de talenten van een eerste contract van zeventig- à tachtigduizend euro naar een salaris van naar verluidt tweehonderdduizend euro. Daarmee dacht de club haar waardering uit te spreken voor de goede ontwikkeling die de talenten doormaken.

Voor de betreffende spelers gaat het niet alleen om het geld, maar ook om het perspectief dat er voor hen is richting het eerste elftal. Niet dat ze zichzelf al een Ajax 1-speler vinden, maar ze willen het liefst wel al iedere dag volwaardig meetrainen met de hoofdmacht. De groep genoemde spelers ziet dat Ajax echter in de selectie ook spelers zoals Edson Álvarez, Sven Botman, Carel Eiting, Jürgen Ekkelenkamp, Zakaria Labyad, Lisandro Magallán, Razvan Marin, Kik Pierie en Perr Schuurs heeft die meestal geen basisspeler zijn en hun doorstroom richting de eerste selectie blokkeren. Ajax meent echter dat er voldoende perspectief is voor de groep talenten en verwijst daarbij graag naar hoe de ontwikkeling van bijvoorbeeld Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en afgelopen seizoen Sergiño Dest is verlopen.

Ryan Gravenberch (foto) kan de volgende zijn in dat rijtje die definitief doorbreekt. Zijn contract loopt eveneens af in 2021 en hoewel ook pas net achttien jaar is zijn status anders dan die van bovengenoemde groep aangezien de middenvelder vorig seizoen al negen duels in de hoofdmacht van Ajax voetbalde. Gravenberch heeft dan ook een hogere aanbieding gekregen, maar ook de Amsterdammer is er nog niet uit met Ajax en ook daar zijn de onderhandelingen al een keer even gestopt. Probleem voor Ajax is dat voor de meeste van deze talenten voldoende belangstelling is van mooie clubs in Europa die de status van hun contract ook kennen. Zij komen met aanbiedingen die dat van Ajax twee, drie, soms vier keer overstijgen.

Technisch directeur Marc Overmars wacht de komende weken even af tot de eerste emoties zijn gezakt. Daarna zal hij met iedere speler afzonderlijk om de tafel gaan om alsnog te komen tot contractverlenging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.