Ajax en Go Ahead Eagles akkoord over terugkeer Gorter

Reacties

Jay Gorter is weer een stap dichter bij zijn terugkeer naar Ajax. De Amsterdammers bereikten een akkoord met Go Ahead Eagles over de transfersom voor de twintigjarige doelman, die voor 1 miljoen euro naar de hoofdstad vertrekt en daar naar verwachting een vierjarig contract gaat tekenen.

Ajax en Go Ahead Eagles akkoord over terugkeer Gorter
© Pro Shots

Afgelopen seizoen brak Gorter, die als jeugdspeler vier jaar speelde voor Ajax, door bij Go Ahead Eagles, waarmee hij als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie rechtstreeks naar de Eredivisie promoveerde. Dat was voor een groot deel te danken aan Gorter, want met liefst 25 clean sheets in 37 competitieduels ging hij de geschiedenisboeken in. Met zijn clean sheets verbrak hij een record dat Tonny van Leeuwen in het seizoen 1970/71 neerzette namens GVAV.

Gorter stond al geruime tijd in de belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs. Vitesse zag in de doelman de opvolger van Remko Pasveer, die transfervrij overstapte naar Ajax. Bij de landskampioen moet Pasveer de concurrentie aangaan met Maarten Stekelenburg, die onlangs zijn contract verlengde. Kjell Scherpen ligt ook nog vast in Amsterdam, maar lijkt op weg naar de uitgang. Ajax en Brighton & Hove Albion naderen een akkoord over de doelman.

Deze week volgt er ook meer duidelijkheid over Andre Onana. Woensdag dient de zaak rondom de dopingschorsing van de Kameroener bij het CAS. Het internationale sporttribunaal wil alle partijen horen. Op 5 februari werd bekend dat Onana door de UEFA voor één jaar is geschorst, vanwege het overtreden van de dopingregels. Bij de doelman van Ajax werd eind oktober tijdens een out of competition-controle het verboden middel furosemide aangetroffen in zijn urine. De Amsterdammers hoopten op een voorwaardelijke schorsing, maar de UEFA was onverbiddelijk en sloot Onana dus voor een jaar uit, een straf waartegen Ajax meteen in beroep ging.

De landskampioen hoopt dat de schorsing van de doelman wordt ingekort. Nu komt daar dus eindelijk duidelijkheid over. De uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor de nabije toekomst van Onana in Nederland. De Kameroener heeft in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2022 en Ajax heeft al verwoede pogingen gedaan die open te breken. Tot op heden zonder resultaat, waardoor een transfer deze zomer vanuit Amsterdams perspectief wenselijk is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Gorter
Meer over J. Gorter
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.