Witte rook: Stekelenburg verlengt bij Ajax

Reacties

Maarten Stekelenburg verdedigt ook volgend seizoen de kleuren van Ajax. Dat heeft de 38-jarige doelman van de landskampioen zondagmiddag laten weten na de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen.

Witte rook: Stekelenburg verlengt bij Ajax
© Pro Shots

'Ajax en ik zijn eruit, ik heb een eenjarig contract', aldus Stekelenburg, die aangaf nog niet te hebben gesproken over de rol die hij gaat vervullen. 'Maar zoals het nu gaat, gaat het prima, toch?'

Stekelenburg werd dit seizoen de oudste Ajacied in officieel verband en mag zelfs dromen van het EK, getuige zijn recente Oranje-oproep. Sinds de dopingschorsing van Andre Onana is de routinier de vaste keuze van Erik ten Hag onder de lat. Ook zondag tegen FC Emmen verdedigde de ex-goalie van onder meer AS Roma het doel van de Amsterdammers.

Pasveer
Het keepersgilde bij Ajax wordt trouwens aangevuld met Remko Pasveer, die transfervrij overkomt van Vitesse. 'Dan gaat de gemiddelde leeftijd wat omhoog', vertelde Stekelenburg, die met zijn 38 jaar iets ouder is dan de 37-jarige Pasveer.

Stekelenburg betreurde de ambiance in de kampioenswedstrijd; zoals bekend waren fans niet welkom. 'Jammer dat het stadion leeg was, vorige week was het een stuk gezelliger. Wat ik vind van de menigte bij het stadion? Je kunt het moeilijk tegenhouden, vorige week was het vergelijkbaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.