Gorter valt geblesseerd uit bij Ajax, veelbesproken Ramaj debuteert

Reacties

Jay Gorter is zondagmiddag geblesseerd naar de kant gegaan in het uitduel van Ajax met FC Utrecht. Als gevolg daarvan maakte Diant Ramaj zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Gorter valt geblesseerd uit bij Ajax, veelbesproken Ramaj debuteert
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
4 - 3
Ajax
Ajax

Gorter moest de strijd in De Galgenwaard een kwartier voor tijd om onduidelijke redenen staken. De 23-jarige doelman had enkele minuten daarvoor de gelijkmaker (3-3) van Jens Toornstra geïncasseerd. Hoewel ook routinier Remko Pasveer op de bank zat, was het Ramaj die door Ajax-trainer Maurice Steijn het veld werd ingestuurd.

Het betekenen voor de Duitse aankoop zijn eerste officiële minuten voor Ajax. Ramaj werd afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag overgenomen van Eintracht Frankfurt, maar Steijn koos na het wegvallen van Pasveer aanvankelijk voor Gorter. Die keuze was veelbesproken, omdat Sven Mislintat liever Ramaj onder de lat had gezien.

Nu de directeur voetbalzaken al na enkele maanden is vertrokken, debuteert Ramaj alsnog onder de lat. De voormalig jeugdinternational van Duitsland keepte al wel twee keer voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en maakte in die duels een goede indruk. Nu geeft Steijn de veelbesproken keeper noodgedwongen ook een kans.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.