Ajax domineert Elftal van de Week

Reacties

Ajax is hofleverancier van het Elftal van de Week van speelronde twaalf in de Eredivisie. De Amsterdammers haalden zondag flink uit op bezoek bij Excelsior (1-7).

Ajax domineert Elftal van de Week

In de achterhoede staan twee van de vier Ajacieden die het elftal rijk is: Daley Blind, die het spel vormgaf vanuit de verdediging, en Rasmus Kristensen, die halverwege inviel en gelijk een assist leverde op Donny van de Beek. Zij worden in de rug gesteund door Feyenoord-doelman Justin Bijlow, die zijn doel schoonhield tegen Heracles Almelo (0-2). Caner Cavlan, die trefzeker was in de historische thuiszege van FC Emmen op NAC Breda, maakt de defensie compleet.

Speler van de Week Donny van de Beek (twee treffers) staat op het middenveld met ploeggenoot Lasse Schöne, die fraai scoorde uit een vrije trap, en een tweetal van FC Groningen. Django Warmerdam en Ritsu Doan – met een heerlijk schot in de kruising – waren beslissend in de Derby van het Noorden.

Voorin staan drie spelers die zoals zo vaak uitblinkers waren bij hun clubs. Steven Berghuis kroop in zijn rol als vormgever bij Feyenoord, Fran Sol hielp Willem II met een dubbelslag aan een 2-3 zege bij PEC Zwolle en PSV-aanvoerder Luuk de Jong kroonde zich in Doetinchem met twee goals tot topscorer van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.