PSV weerstaat ook dapper De Graafschap in kansenrijk duel

Reacties

PSV heeft ook in speelronde twaalf geen puntenverlies opgelopen in de Eredivisie. Op bezoek bij De Graafschap bleef het lang spannend, maar in de slotfase lieten supersub Donyell Malen en aanvoerder Luuk de Jong zich zien. Concurrent Ajax is nu aan zet, de Amsterdammers komen zondag in actie tegen Excelsior.

PSV weerstaat ook dapper De Graafschap in kansenrijk duel
De Graafschap
De Graafschap
1 - 4
PSV
PSV

Na wederom een zware wedstrijd in Europa besloot trainer Mark van Bommel zijn basisopstelling niet te wijzigen voor het duel in Doetinchem. Zo konden dezelfde elf namen zich revancheren na de late nederlaag op Wembley. Het was echter De Graafschap met de eerste grote kans. Robert Klaasen raakte de kruising vanuit een vrije trap.

Het bleek een startsein van een zeer aantrekkelijke eerste helft, waarin beide teams grote kansen kregen. Hirving Lozano en Youssef El Jebli kregen mogelijkheden, voordat De Jong de score opende op De Vijverberg. De aanvoerder kwam voor zijn man in de zestien en schoot raak in de rechterhoek.

De thuisclub bleef ook na de 0-1 rustig en kwam zelfs behoorlijk snel op gelijke hoogte. Na twintig minuten sneed Furdjel Narsingh met een steekpass door de defensie van PSV heen, het was El Jebli die al vallend de gelijkmaker produceerde. De wedstrijd bleef zich in een zeer hoog tempo voltrekken en niet veel later kwam PSV weer op voorsprong.

De defensie van De Superboeren werkte de bal na een corner nog weg uit de zestien, maar Steven Bergwijn pikte na bijna een half uur spelen de bal op aan de rand van het strafschopgebied en schoot hard en laag raak voor de 1-2. PSV had zelfs nog op 1-3 kunnen komen, ware het niet dat de goal van Denzel Dumfries na ingrijpen van de VAR werd afgekeurd wegens buitenspel.

Denzel Dumfries juicht, maar krijgt een minuut na zijn 'goal' te horen dat hij buitenspel stond.
Denzel Dumfries juicht, maar krijgt een minuut na zijn 'goal' te horen dat hij buitenspel stond.

Zo bleef De Graafschap nog enigszins in het spoor van PSV en dat maakte ook de tweede helft erg aantrekkelijk. Ditmaal wist PSV wat meer te creëren dan de thuisclub en een kwartier voor tijd resulteerde dit in de bevrijdende 1-3. Invaller Malen werd bediend door De Jong en de buitenspeler rondde af met een diagonaal schot in de linkerhoek. De spits zorgde enkele minuten na de treffer van Malen zelf voor het slotakkoord, hij profiteerde van een snel genomen vrije trap en maakte alweer zijn elfde goal in de Eredivisie dit seizoen.

Door de overwinning groeit de imponerende reeks van PSV in de Eredivisie en pakt trainer Van Bommel een record. Hij is de eerste trainer die zegevierde in al zijn eerste twaalf Eredivisie-duels. PSV is pas de derde ploeg die een seizoen in de Eredivisie begint met twaalf zeges, daarin slaagden eerder alleen PSV (1987/88) en Ajax (1995/96).

'Productie Luuk de Jong bij PSV begint indrukwekkend te worden'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.