Feyenoord slaat met belangrijke Jørgensen aanval op derde plaats af

Na de ruime bekerzege op ADO Den Haag heeft Feyenoord weer een belangrijke overwinning geboekt. Heracles Almelo werd in het Polman Stadion op een 0-2 nederlaag getrakteerd.

Feyenoord sloot met Heracles de speelronde af en dus wisten de Rotterdammers dat er gewonnen moest worden om in het spoor van PSV en Ajax te blijven. De nummer één en twee van de Eredivisie wonnen eerder al hun twaalfde competitiewedstrijd tegen respectievelijk De Graafschap (1-4) en Excelsior (1-7).

De jacht op de drie punten opende Feyenoord zonder Robin van Persie, die er wegens lichte spierklachten niet bij was tegen Heracles. De uitclub kwam verder goed uitgerust aan in Overijssel, in de vorige speelronde werd het competitieduel met VVV-Venlo immers gestaakt vanwege lichtuitval.

Het was de thuisclub die de betere kansen kreeg in de openingsfase van de wedstrijd. Zo miste Lerin Duarte oog in oog met keeper Justin Bijlow en raakte clubtopscorer Kristoffer Peterson vanuit een moeilijke hoek de paal. Ook Feyenoord werd in de eerste helft gevaarlijk via Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen, maar beiden hadden het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft kwam Jørgensen wel snel tot scoren. De spits werd bij een corner niet gehinderd door een vallende Stephen Sama en kopte na een uur de 0-1 binnen. Enkele minuten later verdubbelde Jens Toornstra de marge, nadat Calvin Verdonk een mooie crosspass van Steven Berghuis breed had weggelegd.

Nicolai Jørgensen kopt de 0-1 binnen tegen Heracles Almelo. De spits maakte ruim een week geleden een hattrick in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag (5-1).

Voor Feyenoord waren deze twee goals een beloning voor de sterke start van de tweede helft. Het tot dan toe nog strijdbare Heracles brak en vormde nauwelijks meer een bedreiging voor Feyenoord, dat tien minuten voor tijd nog op 0-3 kon komen via Berghuis. De aanvaller teisterde echter de lat met een hard schot.

Door de overwinning zorgt Feyenoord weer voor een gat tussen de topdrie en de rest van de Eredivisie. Met een wedstrijd minder gespeeld staan de Rotterdammers vier punten voor op nummer vier Heracles. Nummer twee Ajax heeft een voorsprong van acht punten op Feyenoord, PSV staat weer vijf punten boven de hoofdstedelingen.