Ajax-doelwit Sulemana deelt mee in pijnlijke oefennederlaag Vitesse

Vitesse heeft dinsdag een pijnlijke nederlaag moeten slikken tegen FC Nordsjaelland. De Denen wonnen met 0-5. Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana was een van de doelpuntenmakers tegen Vitesse, dat zo ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding verloor.

Bij Vitesse was Riechedly Bazoer weer van de partij. De verdediger annex middenvelder ontbrak vorige week tegen Lokomotiva Zagreb (1-3 nederlaag) vanwege een blessure. Oussama Tannane was er toen ook niet bij en miste ook het duel met Nordsjaelland. De Denen begonnen voortvarend aan de wedstrijd, die bestond uit drie blokken van 40 minuten. Al na drie minuten was het raak via Simon Adingra.

Vitesse kreeg daarna wel kansen via Oussama Darfalou, Danilho Doekhi en Million Manhoef, maar het was Nordsjaelland dat opnieuw scoorde. Dat gebeurde aan het begin van het tweede blok van veertig minuten toen Ibrahim Sadiq de score verdubbelde. De 0-3 kwam van Sulemana, die als wisselspeler begon en later inviel. De aanvaller uit Ghana combineerde met een ploeggenoot, omspeelde de doelman en scoorde.

Dankzij Oliver Antman en Emeka Nnamani werd de middag in het derde blok nog pijnlijker voor Vitesse: 0-5. De Arnhemmers verloren eerder ook al van AEK Athene (1-3) en dus Lokomotiva Zagreb. Volgende week speelt de formatie van trainer Thomas Letsch tegen OFI Kreta.