Ajax-cultspits Sanogo duikt op in Armenië

Reacties

Yaya Sanogo heeft een nieuw avontuur te pakken. De Franse spits is opgedoken bij Urartu FC, de koploper van de Premier League in Armenië. Zijn nieuwe club heeft een mooi filmpje voor hem gemaakt.

Ajax-cultspits Sanogo duikt op in Armenië
© Pro Shots

Daarin zien we de hoogtepunten van de carrière van Sanogo tot dusver. Hij werd wereldkampioen met Frankrijk Onder-20, was onderdeel van een Arsenal-ploeg die de FA Cup won en speelde ook nog voor onder meer Crystal Palace en Toulouse FC. In Nederland is Sanogo vooral bekend van een verhuurperiode bij Ajax, die niet echt overliep van het succes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sanogo, nu dertig jaar, bracht de eerste helft van het seizoen 2015/16 door bij de Amsterdammers. In de voorbereiding kwam de spits nog wel aan het scoren, maar zodra het officiële gedeelte van het seizoen begon, kwam Sanogoal droog te staan. Na een half seizoen werden ze van elkaar verlost en verkaste Sanogo naar Charlton.

Urartu is niet direct een club die veel bekendheid geniet in Nederland. Tot dusver won de club één keer de Armeense competitie, dat was in 2014. Negen jaar later staan ze er opnieuw goed voor, met vier punten voorsprong op de nummer twee na 20 van de 32 speelronden. De club meldt geen contractduur voor Sanogo, maar andere bronnen houden het op een verbintenis tot het einde van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.