Ajax-branie bij lefgozertje Lang: 'De tijd is aangebroken, hier ben ik voor gemaakt'

Reacties

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Ajax-talent Noa Lang. Na zijn invalbeurt in de Champions League-kraker tegen Lille, een wedstrijd waarin hij goed speelde, ruikt hij zijn kans in het eerste van de Amsterdammers. De aanvaller is er klaar voor.

Ajax-branie bij lefgozertje Lang: 'De tijd is aangebroken, hier ben ik voor gemaakt'
© Pro Shots
Lille
Lille
0 - 2
Ajax
Ajax

Lang mocht tijdens de 0-2 overwinning kort voor rust al opdraven, nadat Zakaria Labyad afhaakte met een knieblessure. 'Ik werd gelijk uit de dug-out gestuurd, ik liep misschien net tien seconden warm, toen de looptrainer al naar me toekwam', zo haalt de twintigjarige aanvaller in gesprek met het clubkanaal van Ajax terug. 'Hij zei: Je moet je snel klaarmaken. Dus toen deed ik snel m'n trainingsshirt uit, m'n trainingsbroek uit, en ging ik erin.'

Van trainer Erik ten Hag kreeg hij simpele instructies mee. 'Hij zei: Doe je ding, zoals je altijd speelt. Ik moet zeggen dat mijn eerste balcontact meestal fout is, haha. Maar vandaag begon ik gelijk lekker, dus dan kom je lekker in de wedstrijd en krijg je steeds meer schijt. Dan kun je lekker vrij spelen. Ik had een goede voorassist bij de 0-2, de échte assists die laat ik maar aan Hakim Ziyech over. En ik had zelf nog moeten scoren, daar baal ik van.'

Zenuwen kende de zelfverzekerde Lang niet. 'Eigenlijk ben ik er altijd wel heel rustig onder, want ik weet dat ik hiervoor gemaakt ben. Ik was vooral blij dat ik eindelijk weer een kans kreeg. Het gaat nu beginnen, ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben.' En dat is Lang naar eigen zeggen, meer dan ten tijde van Lille-thuis. Toen mislukte een trucje, wat hem op kritiek van de Ajax-supporters én Ten Hag kwam te staan.

Dat weerhield de jongeling er niet van om ook woensdag zijn kwaliteiten te tonen. 'Het hoort wel bij me, acties maken. Ik kreeg de bal aan de zijlijn en deed gewoon de Zidane-truc. Het publiek kon dat wel waarderen, meer dan thuis tegen Lille, haha. Toen was ik ook heel kritisch op mezelf. Ik was te speels, ik denk dat ik nu volwassener ben. Ik besef veel meer waar ik mee bezig ben, waar ik alles voor doe, dat ik moet leven voor de sport. De tijd is aangebroken, ik moet gaan knallen en ik moet dit doorzetten', zo sloot hij strijdbaar af.

'Tandem Ziyech-Promes is de specialiteit van het huis bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.