Ajax blokkeert transfer Viergever naar Bundesliga

Reacties

Nick Viergever kan zijn carrière voortzetten in de Bundesliga. Een Duitse club heeft zeer concrete interesse in de 27-jarige verdediger van Ajax, maar de Amsterdamse clubleiding wil hem niet laten gaan.

Ajax blokkeert transfer Viergever naar Bundesliga

Volgens Duitse media zou Bayer Leverkusen gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Viergever en in hem de nieuwe leider van de defensie zien, maar een andere club uit de hoogste Duitse competitie is eveneens zeer concreet. Toch lijkt een overgang ver weg, aangezien Ajax elk bod tot op heden aan de kant schuift.

Na het vertrek van de verdedigers Kenny Tete, Heiko Westermann, Jaïro Riedewald en het aanstaande vertrek van Mitchell Dijks wil Ajax geen verdediger meer kwijt. Daar komt ook nog eens de knieblessure van Daley Sinkgraven bij, waardoor de spoeling achterin dun is. Ajax zet daarom deze zomer ook nog in op twee defensieve versterkingen.

Het maakt de persoonlijke situatie van Viergever opvallend complex. De verdediger heeft nog slechts een eenjarig contract en geen nieuw voorstel voor contractverlenging ontvangen. De tweevoudig international, die in het verleden uitkwam voor Sparta Rotterdam en AZ, ziet door het gebrek aan vertrouwen in de lange termijn een transfer wel zitten.

Helemaal met de gedachte dat Ajax gaat investeren in nieuwe verdedigers en zijn positie zodoende onder druk komt te staan. Met de Bundesliga zou een mooie transfer in het verschiet liggen, maar Ajax wil niet bewegen. Een transfer, maar ook een nieuwe verbintenis is voor de clubleiding momenteel niet aan de orde.

Viergever is aan zijn vierde seizoen bij Ajax begonnen. Vorig jaar ontpopte hij zich onder Peter Bosz tot verrassende sterkhouder van de ploeg, waardoor hij ook weer werd opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.