Ajax bereikt akkoord met Chelsea over zomers vertrek Ziyech

Reacties

Ajax en Chelsea hebben een akkoord bereikt over de transfer van Hakim Ziyech naar de Premier League-club. Het gaat om een bedrag tussen de 40 en 45 miljoen euro.

Ajax bereikt akkoord met Chelsea over zomers vertrek Ziyech
© Pro Shots

Aan het einde van de winterse transferperiode wilde Chelsea al doorpakken voor de spelmaker, maar Ajax besloot de middenvelder toen aan zijn contract te houden. Zoals Sergiño Dest toen ook niet naar Bayern München mocht. Ziyech zelf is op hoofdlijnen akkoord met Chelsea. Het is een kwestie van tijd voordat de 26-jarige middenvelder zijn handtekening zet.

Ziyech werd recent al genoemd als potentiële versterking voor Chelsea, waar manager Frank Lampard de selectie komende zomer van vers bloed wil voorzien. Engelse media meldden richting de winterse transferperiode al dat de Londenaren een goed gevulde oorlogskas hadden, toen bekend werd dat het transferverbod van de club werd opgeheven. Maar versterkingen bleven in januari uit.

Richting het nieuwe seizoen moet Ziyech dus een van de nieuwe gezichten worden bij de club die tijdens de groepsfase van de Champions League nog de tegenstander van Ajax was. Ziyech liet zich vooral zien tijdens de veelbesproken ontmoeting op Stamford Bridge met drie assists, zoals hij zich ook in de andere groepsduels van de Amsterdammers onderscheidde.

Ziyech bleef Ajax afgelopen zomer nog trouw ondanks concrete interesse van bijvoorbeeld Sevilla. De 26-jarige spelmaker tekende in augustus vorig jaar nog een verbeterd contract en had in aanloop naar dit seizoen al laten weten alleen te willen vertrekken uit Amsterdam als het hele plaatje klopt. 'Het moet wel een club zijn waar ik Ajax voor wil inruilen.'

De Ziyech-transfer ontleed: zijn positie, de concurrenten, het plan van Lampard
'Complete Ziyech heeft alle kwaliteiten om te slagen bij Chelsea'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.