Bayern München wil ver gaan voor Dest

Reacties

Hoewel nog zeker geen uitgemaakte zaak, is de kans reëel dat Sergiño Dest volgend seizoen voor Bayern München speelt. De Duitse recordkampioen heeft zijn zinnen gezet op de komst van de Nederlandse Amerikaan in de zomer.

Bayern München wil ver gaan voor Dest
© Pro Shots

Bayern wilde de negentienjarige Dest al tijdens de afgelopen transferwindow naar Duitsland halen, maar technisch directeur Marc Overmars zei nee tegen een bod van twintig miljoen euro. Daarmee was een deal enkel deze winter van de baan, want Hasan Salihamidzic, de technisch directeur van Bayern München, geeft niet op. De oud-prof zag zijn transfertarget vorige week in de Johan Cruijff Arena na het duel met PSV worden uitgeroepen tot Man of the Match.

Het sterke optreden van Dest was voor Salihamidzic een bevestiging van diens kwaliteiten en een extra motivatie om zich opnieuw bij Ajax te melden. Een bod van naar verluidt 26 miljoen euro moet beide partijen dichter bij elkaar brengen, al geven de Amsterdammers aan dat er nog wel wat tijd overheen gaat voordat er een deal is bereikt. Dest ziet zichzelf overigens wel spelen bij Bayern; hij woonde vorige week al de bekerwedstrijd van de club tegen 1899 Hoffenheim bij.

Indien het daadwerkelijk tot een overgang komt, krijgt de bliksemcarrière van Sergiño Dest een bijzonder vervolg. De vleugelverdediger is immers pas bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Ajax. Hij kwam inmiddels tot 27 officiële duels voor de Amsterdammers. De Amerikaanse international maakt vooral indruk met zijn offensieve drang. Dest is technisch vaardig, comfortabel aan de bal en speelt met lef.

Hoewel Erik ten Hag in de laatste duels de voorkeur gaf aan Dest, vindt de trainer dat het jonge talent de concurrentiestrijd met Noussair Mazraoui niet definitief in zijn voordeel heeft beslecht. 'Op dit moment is het echt fifty-fifty', zegt Ten Hag. 'Ik kan geen twéé rechtsbacks opstellen, maar zo dicht zit het dus bij elkaar. Het is wel zo dat Sergiño momenteel een stormachtige ontwikkeling doormaakt. Zowel verdedigend als aanvallend groeit hij enorm.'

Om Dest was dit seizoen al veel te doen. Eerst om zijn doorbraak, daarna vanwege zijn keus voor het Amerikaanse nationale team en zijn beslissing het trainingskamp in Qatar om veiligheidsredenen te verlaten. 'Inmiddels is het rustig in mijn hoofd', zegt Dest. 'Als de focus er is, speel ik goed. Dat is het belangrijkste, zo kan ik mezelf het best ontwikkelen. Of ik de strijd met Mazraoui heb gewonnen? Zo denk ik niet, we ontlopen elkaar niet veel. Concurrentie is goed voor ons, het zorgt ervoor dat we beiden het beste uit onszelf halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.