Zo dacht Ziyech in 2016 over zijn volgende stap

Reacties

Hakim Ziyech is hard op weg naar Chelsea. Eind 2016 blikte de spelmaker van Ajax al voorzichtig vooruit op een volgende stap. Het was een halfjaar na zijn komst van FC Twente.

Zo dacht Ziyech in 2016 over zijn volgende stap
© Pro Shots

De vraag toen was wat Ziyech nog moest doen om de stap naar een Europese topclub te maken. Fysiek sterker worden, was het eerste dat in ons opkwam.

'De top halen zonder er als een kleerkast uit te zien, kan echt nog wel. Ik kan je genoeg spelers opnoemen die fysiek niet heel sterk zijn', zei Ziyech toen. 'Mesut Özil is bij Arsenal een goed voorbeeld, David Silva bij Manchester City. Ze zullen ongetwijfeld wat massa hebben, maar het zijn geen spelers waarvan je denkt: Zo, die zijn groot. En zo zijn er meer. Özil is een groot voorbeeld voor me. Een geweldige speler. Een toptechniek, een enorme handelingssnelheid en hij denkt heel snel.'

'Hij kan daardoor makkelijker uit de duels blijven en is daardoor minder afhankelijk van kracht. Zo zie ik het ook wel voor me. Maar eerst rijpen bij Ajax. Groeien als voetballer en als mens, en dan in de Europese top als een somebody binnenkomen. Dat is het plan.'

Ziyechs missie is geslaagd. In 2017 bereikte Ajax al de (verloren) Europa League-finale en in 2018/19 volgde er een absoluut sprookjesseizoen met onder meer de halve finale in de Champions League en de gewonnen landstitel en KNVB-beker.

'Complete Ziyech heeft alle kwaliteiten om te slagen bij Chelsea'
De Ziyech-transfer ontleed: zijn positie, de concurrenten, het plan van Lampard
Bekijk hier al onze video's
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.