Ajax beloont Botman voor stormachtige ontwikkeling

Reacties

Sven Botman heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Ajax. De twintigjarige verdediger, die dit seizoen op huurbasis voor SC Heerenveen uitkomt, ligt nu vast tot medio 2023.

Ajax beloont Botman voor stormachtige ontwikkeling
© Pro Shots

Botman sloot op zijn negende aan in de jeugdopleiding van Ajax en maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het betaald voetbal. Hij was een seizoen lang basisspeler bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en vertrok afgelopen zomer naar Heerenveen om daar ook Eredivisie-ervaring op te doen.

In Friesland was Botman de opvolger van Kik Pierie, die de tegenovergestelde weg bewandelde. Ondanks zijn leeftijd stond Botman er meteen in Friesland. Hij speelde tot nu toe iedere minuut in de 26 Eredivisie-duels van Heerenveen en maakte daarin een prima indruk. Dat viel ook op in het buitenland: Norwich City had interesse, maar van een transfer was eigenlijk nooit sprake.

Botman maakt het seizoen gewoon af bij Heerenveen en keert komende zomer terug bij Ajax, waar hij zijn kans krijgt in de voorbereiding. De Amsterdammers spreken met het verlengen van zijn contract in ieder geval nadrukkelijk hun vertrouwen uit in de 1.93 meter lange centrumverdediger, wiens huidige contract nog tot 2022 doorliep.

Woensdag werd tevens bekend dat Botman voor het eerst is opgeroepen voor Jong Oranje. De linkspoot zit in de 32-koppige voorselectie van bondscoach Erwin van de Looi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Reactie Sven Botman na de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.