SC Heerenveen rekent gewoon op Ajax-huurling Botman

Reacties

SC Heerenveen gaat ervan uit dat Sven Botman het seizoen afmaakt in Friesland. De negentienjarige verdediger staat in de belangstelling van Norwich City.

SC Heerenveen rekent gewoon op Ajax-huurling Botman
© Pro Shots

Botman, die dit seizoen door Heerenveen gehuurd wordt van Ajax, heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug en dat is ook in het buitenland opgevallen. Norwich biedt hem nu de mogelijkheid om in de Premier League te spelen. Botman is bereid om te luisteren, maar wacht de ontwikkelingen verder rustig af.

Voor Heerenveen is het een vreemde situatie. Botman heeft in Friesland een huurcontract tot en met komende zomer en de club gaat ervan uit dat hij dat uitdient. Veel meer kan de clubleiding van Heerenveen er nu niet over zeggen. Het is overigens maar de vraag of Ajax Botman überhaupt wel wil verkopen. De jonge verdediger ontwikkelt zich razendsnel en Ricardo van Rhijn voorspelde onlangs al dat Botman volgend seizoen in Amsterdam van waarde kan zijn.

De huurperiode van Anders Dreyer werd afgelopen week wel stopgezet. Brighton & Hove Albion haalde de Deense aanvaller terug uit Friesland om hem te verkopen aan FC Midtjylland. De 21-jarige aanvaller kwam in het Abe Lenstra Stadion weinig aan spelen toe en heeft bij Midtjylland een meerjarig contract getekend dat hem meer stabiliteit en perspectief op speeltijd biedt. Heerenveen heeft nu alleen de talentvolle Arjen van der Heide als back-up voor buitenspelers Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke en dus is de club op zoek naar een extra buitenspeler.

In theorie zou Nemanja Mihajlovic die rol ook kunnen vervullen, maar de Servische linksbuiten speelde dit seizoen in de Eredivisie nog geen minuut en mag vertrekken. Hetzelfde geldt voor Andreas Skovgaard en Emil Frederiksen. Een vertrek van dat trio zou ook wat ruimte bieden in het salarisbudget, maar momenteel is er alleen nog wat sluimerende interesse voor het drietal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.