Hevige concurrentie drijft Dreyer eerder dan gepland naar Heerenveen-uitgang

Reacties

SC Heerenveen moet Anders Dreyer noodgedwongen laten gaan. De 21-jarige Deense aanvaller werd gehuurd van Brighton & Hove Albion, maar die ploeg verkoopt Dreyer nu aan FC Midtjylland.

Hevige concurrentie drijft Dreyer eerder dan gepland naar Heerenveen-uitgang
© Pro Shots

Dreyer werd eigenlijk tot het einde van het huidige seizoen gehuurd door SC Heerenveen, maar de Deen zal het seizoen dus niet afmaken in het Abe Lenstra Stadion. De Deen kwam dit seizoen tot elf optredens in de Eredivisie. In de 1-3 zege op RKC Waalwijk maakte hij zijn enige goal voor de Friezen.

Heerenveen heeft met Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen zijn twee grootste uitblinkers op de vleugels staan en heeft met Arjen van der Heide een talentvolle back-up. Uitzicht op speelminuten was dus miniem voor Dreyer, die nota bene in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft (thuis tegen Heracles Almelo) zijn eerste basisplek had. Hij verving toen de geblesseerde Jens Odgaard als spits.

Brighton & Hove Albion verkoopt Dreyer nu aan FC Midtjylland, de huidige koploper van de Deense competitie. Daarmee keert Dreyer terug naar het land waar hij jeugdinternational van is. Eerder speelde hij daar voor Esbjerg fB. 

Spelersprofiel

A. Dreyer


Geboortedatum:
2 mei 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Bramming
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Anderlecht
Nationaal team:
Denemarken
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.