Zirkzee debuteert in selectie Jong Oranje

Reacties

Bondscoach Erwin van de Looi heeft woensdagmiddag zijn voorselectie van Jong Oranje bekendgemaakt. Bayern München-spits Joshua Zirkzee is één van de debutanten.

Zirkzee debuteert in selectie Jong Oranje
© Pro Shots

De achttienjarige Zirkzee kwam de afgelopen interlandperiodes nog uit voor Oranje Onder-19, maar heeft de laatste maanden enorme stappen gezet. Als invaller nam hij Bayern München tot tweemaal toe bij de hand en door de blessure van Robert Lewandowski heeft hij de laatste weken zelfs een basisplaats bij Der Rekordmeister.

Ryan Gravenberch (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Sven Botman (SC Heerenveen) zijn de andere drie debutanten in de 32-koppie voorselectie van Van de Looi. De bondscoach was gedwongen een aantal nieuwe namen te selecteren, omdat Owen Wijndal en Teun Koopmeiners zijn opgenomen in de selectie van het grote Oranje.

De ploeg van Van de Looi speelt eind maart interlands tegen Jong Wit-Rusland (27 maart) en Jong Portugal (31 maart). Die twee landen vormen de naaste belagers van Jong Oranje in Groep 7 van de EK-kwalificatie. De Nederlandse talenten gaan na vier duels aan kop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stand Groep 7 EK-kwalificatie

1. Nederland 4-12 (+16)
2. Portugal 4-9 (+5)
3. Wit-Rusland 5-8 (+10)
4. Noorwegen 5-7 (-3)
5. Cyprus 5-4 (-5)
6. Gibraltar 5-0 (-23)
'Zirkzee is een totaal ander type spits dan Memphis'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.