Ajax-bedwinger Heracles levert meeste spelers voor Elftal van de Week

Reacties

Heracles Almelo is in speelronde 21 van de Eredivisie hofleverancier van het Elftal van de Week. In totaal zijn er maar zes clubs die de spelers leveren.

Ajax-bedwinger Heracles levert meeste spelers voor Elftal van de Week

In aanloop naar het bezoek van de Amsterdammers wees nog niets op een stunt van de Heraclieden. De revelatie van de eerste seizoenshelft verloor liefst acht van de tien competitieduels voorafgaand aan het treffen van zaterdag. Toch imponeerden de Heraclieden tegen een zeer pover Ajax (1-0). Brandley Kuwas maakte het de defensie van Ajax lastig en werd voor zijn hoofdrol al uitgeroepen tot Speler van de Week.

Maar Kuwas was niet de enige die in Almelo uitblonk. Verdediger Dario van den Buijs en middenvelder Mo Osman, de maker van het enige doelpunt, kregen ook een plekje in het elftal uitblinkers. Dat gold ook voor Kristoffer Peterson, die net als Kuwas op de flank voor gevaar zorgde.

Fortuna Sittard en AZ wonnen allebei ruim van respectievelijk Excelsior (4-1) en NAC (0-3). Beide clubs leveren twee spelers. Bij de Limburgers toonde doelman Alexei Koselev zich met de nodige reddingen en aan de andere kant vertolkte Lazaros Lamprou een hoofdrol met twee goals. Bij AZ was het middenveld in vorm, getuige de uitverkiezingen van Adam Maher en Guus Til. De laatste scoorde in Breda twee keer.

Calvin Verdonk is de enige afgevaardigde van de traditionele topdrie. De verdediger van Feyenoord stapte met een goal en een clean sheet van het veld tegen De Graafschap (4-0). Over scoren gesproken, Anco Jansen zal zijn treffer in het duel met ADO Den Haag nog wel eens terugkijken. Met een wonderschone knal in de bovenhoek bezorgde de middenvelder FC Emmen zondag het volle pond: 3-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De laatste plek die we benoemen is die van Kik Pierie. Hij speelt inmiddels alweer de nodige duels op zijn vertrouwde stek in de as van de SC Heerenveen-verdediging en toont zich daar bijzonder goed thuis te voelen. Met de Friezen speelde hij zaterdag 1-1 tegen PEC Zwolle.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk in ons Eredivisie op Rapport alle cijfers van speelronde 21.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.