Ajax als medicijn: Aubameyang plotseling ook los in Ligue 1

Olympique Marseille heeft een ruime overwinning geboekt op Lorient. Daarbij werd het in het zadel geholpen door Pierre-Emerick Aubameyang, die een ijzersterke eerste helft speelde. De Gabonees is plotseling helemaal los na zijn hattrick tegen Ajax.

Lorient
Lorient
2 - 4
Olympique Marseille

Niet alleen voor Marseille, maar ook voor Aubameyang was het een zeer moeizaam seizoen. Tot aan de tweede wedstrijd tegen Ajax in de Europa League, had hij pas één keer gescoord in de Ligue 1. De duels met Ajax bleken echter een goed medicijn tegen zijn doelpuntendroogte. Hij scoorde in totaal vijf keer in twee wedstrijden tegen de Amsterdammers en na zijn hattrick is hij ook ineens los in de competitie.

Na het tweede duel met Ajax scoorde Aubameyang tegen Stade Rennes en tegen Olympique Lyon, waar hij ook nog goed was voor twee assists. Ook tegen Lorient was het feest. Binnen drie minuten had hij de openingsgoal van Chancel Mbemba mogelijk gemaakt en in de tweede helft maakte hij er zelf ook nog twee. Hij was ook nog heel dicht bij een spectaculaire hattrick, maar zijn poging met zijn hak werd maar net gepakt door de doelman.

Het duel eindigde uiteindelijk in 2-4, mede doordat voormalig speler van Manchester City en Olympique Marseille Benjamin Mendy zijn eerste goal maakte voor Lorient. Marseille, dat nog met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Jonathan Clauss boekte zodoende de derde overwinning op rij. Het staat nu op de zesde plek in de Ligue 1.