Ajax had pech met vorm Aubameyang: 'Dit was zijn beste avond'

Reacties

Eindelijk is Pierre-Emerick Aubameyang donderdagavond opgestaan als aanvalsleider van Olympique Marseille. Dat is de belangrijkste verhaallijn in Franse media na de Europa League-wedstrijd tegen Ajax, waarin de 34-jarige Gabonees beslissend was als maker van een hattrick.

Ajax had pech met vorm Aubameyang: 'Dit was zijn beste avond'
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
4 - 3
Ajax
Ajax

Wat is er toch aan de hand met de voormalige topspits van onder meer Borussia Dortmund en Arsenal in de Ligue 1? Daar scoorde Aubameyang in zijn eerste twaalf optredens voor Marseille nog maar één keer. Franse verslaggevers viel in de competitie vooral het balverlies op. Tegen Ajax was dat anders. 'Hij was zelfs waardevol in de opbouw op sommige momenten', wordt bijna opgelucht geconcludeerd door Get French Football News. 'Dit was voor de routinier zijn beste avond tot nu toe in het shirt van Marseille. Bijna alles wat hij probeerde, lukte', luidt de toelichting in het spelersrapport, waarin Aubameyang met een 8 het hoogste cijfer heeft gekregen.

In La Provence wordt aangestipt hoe kalm Aubameyang bleef op de beslissende momenten. 'De nummer 10 van Marseille nam zijn verantwoordelijkheid. Hij greep de bal bij de eerste strafschop en maakte zijn tweede goal met een magnifieke omhaal, het was een goal die hem leek te bevrijden. Hij besliste de wedstrijd op het moment dat bijna niemand meer adem kon halen.'

De wisselvalligheid in de prestaties van Aubameyang doet de verslaggever van Le Figaro denken aan Dr Jekyll en Mr Hyde. De van Chelsea overgekomen spits heeft zich ontpopt als een man met twee gezichten: een man die straalt op Europese avonden en onzichtbaar is in de Ligue 1. 'Dr Pierre-Emerick en Mr Aubameyang', kopt de krant. 'Net als de rest van zijn team lijkt hij de donderdagavonden te prefereren boven de weekenden. Ajax betaalde daar de prijs voor. In de Europa League is hij met vijf goals de gedeeld topscorer.'

Voor Aubameyang was dit al zijn derde hattrick in de Europa League. Slechts één speler maakte ook drie keer een hattrick in het tweede Europese toernooi: Radamel Falcao. De ervaren goalgetter scoorde in twee optredens dus vijf keer tegen Ajax. Tegen geen ploeg waartegen hij in zijn carrière zo weinig speelde, was hij zo trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.