Agustien signeert tweejarig contract bij Brighton & Hove

Kemy Agustien speelt de komende twee seizoenen voor Brighton & Hove Albion. De 26-jarige middenvelder doorstond de medische keuring en komt over van Swansea City, waar manager Michael Laudrup te kennen gaf dat hij mocht vertrekken.

Agustien signeert tweejarig contract bij Brighton & Hove

De Nederlander kwam niet meer voor in de plannen van de Deense trainer en was om die reden naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. Agustien speelde in het verleden voor Willem II, Roda JC, AZ, Birmingham City en Crystal Palace. Bij Swansea City, waar hij sinds 2010 onder contract staat, kende hij veel blessures.

Agustien is inmiddels volledig hersteld en na Hans Kraay jr., Michel Kuipers en Roland Bergkamp de vierde Nederlander in de historie van Brighton. De club plaatste zich afgelopen seizoen in het Championship voor de play-offs om promotie naar de Premier League, maar werd daarin in de eerste schifting uitgeschakeld door de latere promovendus Crystal Palace.

In de zomer werd manager Gus Poyet ontslagen door Brighton. Zijn opvolger is voormalig Barcelona-speler Óscar García, die vorig seizoen nog trainer was van Maccabi Tel Aviv, de club van technisch directeur Jordi Cruijff. (Tom van Hulsen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen