Brighton wil Agustien overnemen van Swansea City

Brighton & Hove Albion heeft verregaande interesse in middenvelder Kemy Agustien, die van Swansea City-manager Michael Laudrup te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken. De 26-jarige Nederlander komt niet meer voor in de plannen van de Deense trainer en is dan ook naarstig op zoek naar een andere club.

Brighton wil Agustien overnemen van Swansea City

Brighton plaatste zich afgelopen seizoen in het Championship voor de play-offs om promotie naar de Premier League, maar werd daarin in de eerste schifting uitgeschakeld door de latere promovendus Crystal Palace. In de zomer werd manager Gus Poyet ontslagen door Brighton. Zijn opvolger is voormalig Barcelona-speler Óscar García, die vorig seizoen nog trainer was van Maccabi Tel Aviv, de club van technisch directeur Jordi Cruijff.

Agustien (die bij Swansea City nog een contract heeft tot 2014) speelde in het verleden voor Willem II, Roda JC, AZ, Birmingham City en Crystal Palace. Bij Swansea City, waar hij sinds 2010 onder contract staat, kende hij veel blessureproblemen.

Agustien is nu weer helemaal fit. Bij Brighton zou hij na Hans Kraay jr., Michel Kuipers en Roland Bergkamp de vierde Nederlander in de historie worden. Volgens Wessel Weezenberg, de zaakwaarnemer van de middenvelder, is de ambitieuze club uit Zuid-Engeland 'één van de mogelijkheden' voor Agustien. In de Engelse media circuleren ook de namen van Blackpool en Ipswich Town als geïnteresseerde clubs. (Tom van Hulsen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen