Agüero moet minimaal een maand toekijken bij City

Reacties

Hoewel Sergio Agüero niet zo lang uit de roulatie is als gevreesd, moet de aanvalsleider van Manchester City vier tot zes weken toekijken. De Argentijn kampt met een verrekte knieband en hoopt binnen een maand zijn rentree te maken.

Agüero moet minimaal een maand toekijken bij City

Agüero moest zaterdag tegen Everton al in de beginfase geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Dat deed de spits, die de duels daarvoor uitermate op dreef was, met tranen in zijn ogen. Gevreesd werd voor een maandenlange afwezigheid.

Medisch onderzoek heeft maandag geen zware schade uitgewezen, maar de verrekking houdt Agüero wel vier tot zes weken aan de kant. Dat betekent dat de Argentijn de cruciale decembermaand moet missen bij City.

Agüero lijkt zeker vijf competitieduels te moeten toekijken: Leicester City (uit), Crystal Palace (thuis), West Bromwich Albion (uit), Burnley (thuis) en Sunderland (thuis). Tegen de op papier gemakkelijke tegenstanders moet City zonder de Argentijn de opmars een vervolg geven. Mede door de dadendrang van Agüero heeft City het gat met koploper Chelsea inmiddels verkleind tot drie punten. Op 10 januari zou hij bij een gunstig verloop van zijn revalidatie weer present kunnen zijn.

Ook het cruciale Champions League-duel van woensdag, bij AS Roma, moet zonder Agüero afgewerkt worden. City staat nu net als Roma en CSKA Moskou op vijf punten achter de al geplaatste groepswinnaar Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.