Agüero mist krakers tegen Chelsea en Barcelona

Reacties

Manchester City moet het een maand stellen zonder Sergio Agüero. De Argentijnse spits liep afgelopen woensdag in het uitduel met Tottenham Hotspur (1-5 winst) een hamstringblessure op. Daardoor mist hij onder meer de topper Chelsea en de eerste Champions League-kraker tegen Barcelona.

Agüero mist krakers tegen Chelsea en Barcelona

Dat vertelde manager Manuel Pellegrini op de persconferentie. 'De dokter heeft hem onderzocht en Sergio zal een maand eruit liggen', vertelde de Chileen. 'Dat is moeijlijk voor ons, want hij is een topspeler. Maar we hebben anderen om hem te vervangen.'

Door de blessure staat de Argentijnse spits aan de kant tijdens de competitiewedstrijden van City tegen Chelsea, Norwich City, Sunderland en Stoke City. Ook mist hij de eerste Champions League-ontmoeting met Barcelona op 18 februari. Of hij tijdig fit is voor de topper tegen Manchester United (1 maart) en de return tegen Barcelona (12 maart) valt te bezien.

Agüero ging woensdag tegen Tottenham vlak voor rust naar de grond na een onschuldige sprint. De vrees bestond dat hij een scheurtje had opgelopen in een hamstring. Agüero was dit seizoen de meest trefzekere speler van Manchester City. Gerekend over alle competities nam de Argentijn 26 doelpunten van de The Citizens voor zijn rekening. Daarmee is hij nog maar vier goals verwijderd van het meest productieve seizoen in zijn complete loopbaan. 

Bovendien staat hij op vijftig Premier League-doelpunten. Slechts vier spelers bereikten nog sneller in de historie van de Engelse topcompetitie deze grens. Dit seizoen was hij in zeventien duels goed voor vijftien treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.