'Afgeschreven' Lozano grijpt nieuwe kans bij Napoli met beide handen aan

Reacties

Hirving Lozano heeft woensdagavond bewezen dat hij toch zeker van waarde kan zijn voor Napoli. Als supersub drukte hij het Genoa van Lasse Schöne nog wat dieper in het Italiaanse degradatiemoeras.

'Afgeschreven' Lozano grijpt nieuwe kans bij Napoli met beide handen aan
© Pro Shots
Genoa
Genoa
1 - 2
Napoli
Napoli

Lozano zit na zijn transfer van PSV in zijn eerste seizoen bij Napoli en kan moeilijk tevreden zijn over zijn debuutjaar. De Mexicaan zakte na zijn sterke debuut tegen Juventus steeds verder weg en kwam na de komst van Gennaro Gattuso als de nieuwe hoofdtrainer nauwelijks meer in actie. Gattuso leek het simpelweg niet te zien zitten in de recordaankoop, die genoegen moest nemen met korte invalbeurten of vaak zelfs een hele wedstrijd niet in actie kwam.

Lozano zat duidelijk niet goed in zijn vel. Chucky maakte een ongemotiveerde indruk op de trainingen en werd in aanloop naar de Italiaanse bekerfinale nog weggestuurd door Gattuso. 'Ik sta het niet toe dat iemand de training verziekt', bromde de oefenmeester. Nee, tussen Gattuso en Lozano leek het niet meer goed te komen. Het speculeren over een zomerse transfer ging reeds van start.

De handdoek blijkt echter toch nog niet in de ring te zijn gegooid. Lozano viel bij de eerste wedstrijd na de coronabreak in tegen Hellas Verona en gaf met een doelpunt direct een teken van leven. De Mexicaan had de boodschap van zijn trainer blijkbaar begrepen, want Gattuso liet Lozano ook invallen tegen SPAL, Atalanta Bergamo en AS Roma. Lozano hoorde er weer bij.

In het duel bij Genoa had Gattuso de aanvaller weer nodig. Napoli was vlak voor rust op voorsprong gekomen via Dries Mertens, maar deze voorsprong werd ongedaan gemaakt door Edoardo Goldaniga, die vier minuten in de tweede helft de 1-1 binnenkopte uit een uitstekende hoekschop van Schöne. Voor de voormalig Ajacied betekende het zijn derde assist van dit seizoen.

Genoa hoopte op minstens één punt in de strijd tegen degradatie, maar Lozano stak daar een stokje voor. De aanvaller werd na een uur samen met Arek Milik binnen de lijnen gebracht en was kort na zijn entree direct trefzeker. Lozano werd weggestuurd door Fabián Ruiz, kreeg de bal met enig geluk goed mee en schoot van dichtbij raak. De vreugde was groot bij Lozano en met zijn vierde goal van dit Serie A-seizoen groeide hij uit tot matchwinner. Een zomertransfer? Nou, misschien komt het toch nog goed met Chucky in Napels.

Overige uitslag:


Wo 8 jul. 2020

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.