AEK Athene dendert door in aanloop naar bezoek aan Ajax

Reacties

AEK Athene heeft ook in de derde speelronde van de Griekse competitie geen steek laten vallen. Panionios werd met ruime cijfers verslagen, waardoor de ploeg van trainer Marinos Ouzounidis een uitstekende generale kende voor het uitduel met Ajax.

AEK Athene dendert door in aanloop naar bezoek aan Ajax
AEK Athens
AEK Athens
4 - 0
Panionios
Panionios

Afgelopen seizoen werd AEK Athene voor het eerst sinds 1994 weer eens kampioen van Griekenland, waarna via de voorronde de groepsfase van de Champions League werd bereikt. Ook in de competitie is de club uitstekend gestart aan het nieuwe seizoen met overwinningen op PAS Giannina (2-0) en Asteras Tripolis (0-1).

Tegen Panionios boekte AEK Athene zijn grootste overwinning van het seizoen. Al kwam de thuisclub wat moeizaam op gang. Op aangeven van Petros Mandalos opende Ezequiel Ponce (foto) op slag van rust de score. Na een klein uur verdubbelde Tasos Bakasetas de voorsprong en door twee treffers van Viktor Klonaridis in de slotfase werd het zelfs nog 4-0.

AEK Athene is daardoor na drie speelrondes nog altijd zonder puntenverlies; de koploper heeft nog geen treffer geïncasseerd in competitieverband. Woensdag komt de kampioen van Griekenland op bezoek bij Ajax in de eerste speelronde in Groep E van de Champions League (aftrap 18.55 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.