Advocaat: 'Vraag me af of Sutalo wel een voorstopper is'

Reacties

Dick Advocaat heeft geen hoge pet op van Josip Sutalo als verdediger. John van 't Schip zou er in zijn ogen beter aan doen om de Kroaat op het middenveld te zetten.

Advocaat: 'Vraag me af of Sutalo wel een voorstopper is'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Sutalo werd voor ruim twintig miljoen euro gekocht van Dinamo Zagreb, maar slaagt er maar niet in om indruk te maken. Advocaat was eerder al kritisch op hem en was dat na de wedstrijd in de Conference League tegen FK Bodø/Glimt opnieuw. Hij zet vraagtekens bij de voetballende kwaliteiten van Sutalo, maar ook bij zijn leiderschap. 'Ik vraag me af of Sutalo überhaupt een voorstopper is, zoals hij er staat... Hij is meer een middenvelder dan een voorstopper. Hij wint geen duel en wil iedere bal mooi spelen...', zei Advocaat bij Veronica.

Ook Wim Kieft was kritisch op Sutalo. 'Ik ben niet zo'n fan van Sutalo. Je gaat ervan uit dat hij leiderschapskwaliteiten heeft, voetballende kwaliteiten bezit en duelkracht heeft, maar dat heeft deze speler allemaal niet. Althans, hij laat het niet zien. Hij is alleen maar bezig met zijn eigen prestatie. Als je echt een goede speler bent, komt het er wel uit, maar in die positie is het belangrijk dat je leiding neemt. Dat doet hij allemaal niet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.