Advocaat praat na pak slaag zondag met bestuur en Kramer

Reacties

Dick Advocaat wilde zich na afloop van de afstraffing bij Vitesse (7-0) nog niet uitspreken over mogelijke sancties voor Michiel Kramer. De aanvaller van Sparta Rotterdam benadeelde in Arnhem zijn ploeg, door vlak voor rust Alexander Büttner op zijn hoofd te trappen. Dit leverde een rode kaart op.

Advocaat praat na pak slaag zondag met bestuur en Kramer

Advocaat wilde de dwaze actie van zijn spits niet goedpraten: 'Maar ik heb twee dingen gezien', zei de coach van Sparta voor de camera van FOX Sports. 'Ik zag wat de speler van Vitesse (Büttner, red.) deed en ik zag wat Kramer deed. Het was natuurlijk niet goed wat Kramer deed, laat dat duidelijk zijn, maar het was ook niet goed wat Büttner deed.' De verdediger van Vitesse sprong met zijn arm vooruit het duel met Kramer in. Toen beide spelers hierna op de grond lagen, reageerde Kramer op de verkeerde manier.

'Ik heb nog niks tegen hem gezegd', zei Advocaat over Kramer. 'Dat komt morgen. Het heeft weinig zin om hier verder over te discussiëren, want ik bespreek dit morgen met hem en met het bestuur. Pas daarna weten we wat we gaan doen, maar ik heb daar nu nog niet over nagedacht.' De kans is groot dat Kramer vanuit de KNVB een flinke schorsing zal krijgen voor zijn trappende beweging.

Pak slaag
Met Kramer binnen de lijnen ging het al niet goed met Sparta; zonder de spits ging het in de tweede helft helemaal mis. Vitesse kende geen genade en maakte in totaal liefst zeven goals. 'Dat doet veel met me en ook met de spelersgroep', zei Advocaat. 'Het was een aaneenschakeling aan fouten, het elftal had een offday en de staf ook. Maar we moeten ook hier weer doorheen.'

'We zullen het hier morgen over hebben en woensdag is er de kans om dit recht te zetten', vervolgde Advocaat. Sparta speelt woensdag thuis tegen NAC Breda en Advocaat vindt zijn ploeg in eigen huis sowieso veel sterker dan in uitwedstrijden. 'Het doelsaldo was al kansloos, maar 7-0 staat natuurlijk erg slecht. We hebben ons vandaag wel heel gewillig naar de slachtbank laten brengen', besloot Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.