Advocaat looft uitblinker Marsman: 'Hij doet het geweldig'

Dick Advocaat kan leven met het punt dat Feyenoord zondag pakte in de topper tegen PSV. De trainer van de Rotterdammers vond dat zijn ploeg in de eerste helft vaker had moeten scoren, maar na rust was PSV sterker. Ook was Advocaat lovend over zijn keeper Nick Marsman.

PSV
PSV
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Het was een heel boeiende wedstrijd met een terechte uitslag', sprak Advocaat tegen ESPN. 'In de eerste helft kregen we vijf, misschien wel zes grote kansen. Ook na de 0-1 gaven we weinig weg, maar dat houden we niet de hele wedstrijd vol. Na rust was het vooral tegenhouden en kregen we er geen grip meer op. We probeerden vanuit de counter nog gevaarlijk te worden.'

De trainer van Feyenoord had mooie woorden over voor PSV. 'Ze hebben individueel fantastische spelers waarvan je weet dat ze iets kunnen creëren. Dan zijn concentratie en kracht heel belangrijk. Bij de tactiek van PSV moeten onze spelers continu overnemen doordat hun backs doorkomen. Op een gegeven moment konden we dat niet meer belopen. In de eerste helft hadden we afstand moeten nemen.'

Advocaat wisselde maar één keer toen Ridgeciano Haps na 72 minuten in de ploeg kwam voor Luis Sinisterra. 'Ik ben altijd bang dat wanneer een elftal en de organisatie staat en ik doorwissel, dat er een tussenstaat die niet doet wat ik wil. Waarom Haps? Hij is een jongen die diepte heeft met snelheid en in die zone kan spelen. Hij heeft al vaker als hangende linksbuiten gespeeld.'

Feyenoord-doelman Marsman was een van de uitblinkers. Hij kreeg van VI een 7,5 en Advocaat was lovend. 'Die jongen doet het geweldig. Dat is goed voor Feyenoord en goed voor hem. We hebben een paar heel goede keepers.' Op een vraag over het Nederlands elftal en Justin Bijlow hield Advocaat zich afzijdig. 'Daar ga ik geen antwoord op geven. Ik denk niet dat we zo ver moeten kijken. Marsman doet het uitstekend, maar het is aan de bondscoach om te bepalen of dat goed genoeg is.'

Berghuis
Steven Berghuis opende in de eerste helft de score voor Feyenoord en zag PSV daarna in de wedstrijd komen. 'Het was best wel zwaar, vooral in de tweede helft. Toen waren we alleen maar aan het verdedigen en werden we steeds verder naar achteren geduwd. We hebben wel gevochten voor een punt. Ik ben gematigd tevreden. We beloonden onszelf niet, terwijl we in de eerste helft vier opgelegde kansen kregen. Na rust hadden we initiatief moeten blijven nemen.'