Advocaat kan niet genieten van gelijkspel tegen PSV

Het ging na FC Utrecht - PSV (2-2) vooral over de rol van de scheidsrechter en de VAR, maar FC Utrecht-trainer Dick Advocaat baalt vooral dat zijn team het weggaf tegen de koploper.

De Domstedelingen kwamen op een 2-0 voorsprong, maar gaven volgens Advocaat twee goals weg. 'Uitgespeelde kansen heeft PSV niet echt gehad', vertelde de trainer aan FOX Sports. 'De spelers hebben alles gegeven, maar deze wedstrijd moet je gewoon over de streep trekken. De spelers hebben laten zien dat ze tactisch goed kunnen spelen tegen dit soort ploegen, helaas kregen we niet wat we verdienden.'

Advocaat was niet tevreden over het optreden van zijn keeper. David Jensen maakte een onzekere indruk tegen PSV. Advocaat had zijn mening over de wedstrijd van de Deense keeper paraat. 'Ik denk aan de trainer van VVSB…', doelde Advocaat op collega Eric Meijers, die vorig jaar vanwege een bepaalde term voor een keeper in het nieuws kwam.

PSV-trainer Mark van Bommel houdt ondanks het puntenverlies een redelijk positief gevoel over aan het duel in Utrecht. 'Je gaat met een 2-0 achterstand de rust in. Als je de wedstrijd dan toch kan draaien, moet je daar blij mee zijn. FC Utrecht speelde opportunistisch. Ze hebben goed gevochten. Maar naar verloop van tijd heb je daar een antwoord op en kun je de wedstrijd nog gewoon winnen. De eerste helft pakten we het niet goed aan, we bleven door het midden spelen. In de tweede helft speelden we beter via de zijkant, dan kom je ook beter in de wedstrijd.'

FC Utrecht blijft na het gelijkspel tegen de koploper zesde in de Eredivisie. Bij winst was de club een plaatsje gestegen. Volgende week is laagvlieger De Graafschap de tegenstander van FC Utrecht. PSV staat nu zes punten voor op Ajax en treft volgende week SC Heerenveen.