Advocaat hamert op mentaliteit: 'Altijd willen winnen'

Hoewel PSV na een qua omstandigheden zwaar duel van donderdagavond zondag al weer aan de bak moet, meent coach Dick Advocaat dat er geen excuses gelden. De trainer van de Eindhovenaren eist scherpte in het aankomende duel met FC Groningen.

Advocaat hamert op mentaliteit: 'Altijd willen winnen'

PSV won donderdag in het eerste van twee duels met het Montenegrijnse FK Zeta met 0-5. 'Maar zondag moeten we er weer staan. De reis en omstandigheden van gisteren zijn geen excuses. Als je kampioen wilt worden moet je elke wedstrijd willen winnen', vertelt Advocaat op de clubwebsite.

'Normaal gesproken hebben we het verteerd, maar dat kun je zondag pas definitief zeggen', doelt de coach op het treffen dat werd afgetrapt bij 35 graden Celsius.

Advocaat beseft wel dat het seizoen nog lang is. 'Dit is de derde wedstrijd, dan kun je niet praten over een cruciale wedstrijd. Kijk naar Ajax vorig jaar: van november tot en met januari is er crisis. Dan winnen ze veertien wedstrijden op rij. Het gaat erom dat we na de laatste wedstrijd bovenaan staan. Je kunt ook zondag bij FC Groningen winnen en volgende week van AZ thuis verliezen. Je moet de eerst volgende wedstrijd altijd willen winnen.'

Volgens de PSV-oefenmeester ligt er ook wel wat druk bij de tegenstander van zondag. Groningen verzamelde in de eerste twee duels slechts één schamel puntje, waardoor het thuispubliek zich roerde in het duel met Willem II (1-1). Advocaat: 'Groningen moet ook komen, ik verwacht dat ze meer naar voren willen spelen dan RKC', besluit de trainer doelend op de eerste competitiewedstrijd van PSV die verloren ging in Waalwijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's