Advocaat gunt De Ligt kans op revanche, ook Berghuis in basis

Reacties

Zoals verwacht heeft Matthijs de Ligt dinsdagavond een basisplaats in het Nederlands elftal, dat het bewogen interlandjaar afsluit met een oefenduel in en met Roemenië.

Advocaat gunt De Ligt kans op revanche, ook Berghuis in basis

De achttienjarige verdediger van Ajax vervangt de zieke Karim Rekik ten opzichte van de vriendschappelijke interland tegen Schotland (0-1 winst) van donderdag. Het wordt voor De Ligt zijn derde interland. Bij zijn debuut tegen Bulgarije in maart van dit jaar moest hij na één helft plaatsmaken na een ongelukkig optreden en in het oefenduel met Marokko incasseerde hij een rode kaart.

Bondscoach Dick Advocaat voert nog drie andere mutaties door in vergelijking met het treffen met Schotland. Joël Veltman speelt in plaats van de licht geblesseerde Timothy Fosu-Mensah, terwijl Davy Pröpper op het middenveld Georginio Wijnaldum vervangt. Voorin speelt Steven Berghuis ten koste van Quincy Promes, die bij een invalbeurt zijn 25ste cap verzamelt.

Donny van de Beek en Sergio Padt, de enige spelers in de Oranje-selectie met nul interlands op hun cv, kunnen hooguit als invaller dinsdagavond hun debuut vieren.

Het duel tussen Roemenië en Nederland begint om 20.00 uur en wordt afgewerkt in de Arena Nationala in Boekarest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.