Oranje-mijlpaal lonkt voor Promes, maar twijfels blijven

Reacties

Voor Quincy Promes heeft de oefeninterland tegen Roemenië van dinsdagavond (20.00 uur) een speciaal tintje. Als de aanvaller in actie komt, speelt hij namelijk zijn 25ste interland voor Oranje.

Oranje-mijlpaal lonkt voor Promes, maar twijfels blijven

Die prestatie levert Promes een zilveren schaal op. De 25-jarige speler van Spartak Moskou debuteerde op 5 maart 2014 tegen Frankrijk voor het Nederlands elftal, dat destijds nog onder leiding stond van Louis van Gaal. Onder Danny Blind groeide Promes uit tot een vaste waarde bij Oranje.

Waar Promes in Rusland wordt gezien als één van de beste spelers van die competitie, wil het bij Oranje nog niet altijd vlotten. De dribbelaar was in 24 interlands goed voor vier doelpunten en drie assists. Daarnaast was hij de aangever van het eigen doelpunt van Alessio Romagnoli in de oefeninterland tegen Italië.

Bij Spartak zijn de statistieken van Promes wel indrukwekkend. Na zijn komst van FC Twente medio 2015 scoorde de Amsterdammer respectievelijk dertien, achttien en twaalf keer per seizoen. Deze jaargang staat de teller na veertien competitieduels alweer op zeven goals.

Zelf zegt Promes klaar te zijn voor een meer dwingende rol bij Oranje. 'Nu Arjen Robben is gestopt, moeten andere spelers het oppakken. Ik denk dat ik één van die spelers kan zijn', liet de aanvaller optekenen toen hij zich in Noordwijk meldde voor de voorbereiding op de oefenduels met Schotland en Roemenië.

Afzwaaiende Advocaat ondanks WK-echec bezig aan sterke reeks
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.