Advocaat: 'Dat record zou wel eervol zijn'

Reacties

Dick Advocaat kan dinsdagavond de Oranje-bondscoach worden met de meeste overwinningen achter zijn naam. Momenteel staat hij met 36 zeges aan kop met Bob Glendenning, maar winst op Roemenië, in de National Arena van Boekarest, kan de scheidende bondscoach van het Nederlands elftal alleen aan kop brengen.

Advocaat: 'Dat record zou wel eervol zijn'

'Ik zou liegen als ik zeg dat zoiets mij niets doet', aldus Advocaat maandagavond na zijn laatste training als bondscoach van Oranje. 'Dat record zou wel eervol zijn, ik ga er niet over liegen.' Advocaat wil zijn derde termijn bij het Nederlands elftal sowieso afsluiten met een overwinning. Dat zou betekenen dat hij zes van de zeven interlands heeft gewonnen. Onder De Kleine Generaal versloeg het Nederlands elftal Luxemburg, Bulgarije, Wit-Rusland, Zweden en Schotland. Alleen bij Frankrijk werd verloren, zodat de ploeg zich op doelsaldo niet wist te plaatsen voor de play-offs om WK-kwalificatie.

Advocaat zal Oranje dinsdag tegen Roemenië op vier posities wijzigen ten opzichte van het duel van afgelopen donderdag in Aberdeen tegen Schotland. Matthijs de Ligt vervangt in het centrum de zieke Karim Rekik, Joël Veltman speelt in plaats van de licht geblesseerde Timothy Fosu-Mensah, terwijl Davy Pröpper op het middenveld Georginio Wijnaldum vervangt. Voorin speelt Steven Berghuis ten koste van Quincy Promes.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Veltman, Van Dijk, De Ligt, Aké; Pröpper, Blind, Strootman; Berghuis, Babel, Memphis.

Afzwaaiende Advocaat ondanks WK-echec bezig aan sterke reeks
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.