Advocaat en Hiddink starten jacht op eerherstel

Guus Hiddink en Dick Advocaat gaan vrijdagavond als bondscoaches van respectievelijk Turkije en Rusland op zoek naar eerherstel.

Advocaat en Hiddink starten jacht op eerherstel

Hiddink slaagde er als keuzeheer van Rusland niet in zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika, terwijl Advocaat na veel schermutselingen zijn baan als bondscoach van België opzegde en nadien als opvolger werd benoemd van Hiddink bij de Russische federatie.

Vrijdagavond begint voor hen de missie om het EK in Polen en Oekraïne wél te halen. Hiddink start de kwalificatiecampagne met een uitwedstrijd tegen Kazachstan. 'Maar de naam van de tegenstander is niet belangrijk', aldus Hiddink in De Telegraaf. 'Het gaat erom hoe ze spelen.' Turkije treft in de zware groep A daarnaast nog Azerbeidzjan, Oostenrijk, Duitsland en België.

Advocaat start met Rusland met een uitwedstrijd tegen Andorra. Met verder Slowakije, Ierland, Macedonië en Armenië is zijn ploeg favoriet voor de winst in groep B. 'We beginnen met veel enthousiasme', vertelt Advocaat. 'Het wordt voor veel van mijn spelers de laatste kans om een Europees kampioenschap te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen