Advocaat beaamt: 'Vreemd dat we niet gelijktijdig met Zweden spelen'

Reacties

Bondscoach Dick Advocaat vindt het vreemd dat het Nederlands elftal zaterdag niet tegelijk met Zweden speelt in de WK-kwalificatie. De Zweden spelen al om 18.00 uur, terwijl Oranje pas om 20.45 uur in actie komt.

Advocaat beaamt: 'Vreemd dat we niet gelijktijdig met Zweden spelen'

Het duel van Zweden met Luxemburg is van zeer groot belang voor Oranje en Advocaat gaat het dan ook 'gewoon' bespreken met zijn spelers voorafgaand aan het duel in Borisov. 'Er waren geruchten dat we die uitslagen van de andere wedstrijden de vorige keer niet wisten, maar dat is niet waar. Spelers vragen daarnaar. We gaan de uitslag van de wedstrijd van Zweden dus wel bespreken vooraf. Naar aanleiding daarvan kan je kijken wat je gaat doen.'

Volgens de Zweden is het een groot voordeel voor Oranje dat de ploeg de wedstrijd tegen Wit-Rusland begint in de wetenschap wat de grote concurrent heeft gedaan. Advocaat erkende dat het een aparte situatie is. 'Ik vind het sowieso vreemd dat we niet gelijktijdig met Zweden spelen. Maar pas als je de uitslag weet, weet je of het een voordeel of een nadeel is', vervolgde Oranje-bondscoach.

'We hebben net nog even doorgenomen welke scenario's er mogelijk zijn. Wij maken met rekenen zeker geen fouten', verzekerde Advocaat, die tevens bevestigde dat Virgil van Dijk en Jasper Cillessen een basisplaats hebben in Borisov. Over het systeem deed hij een stuk geheimzinniger.

Overigens ging Advocaat ook in op de flinke afstand tussen Borisov (waar het duel gespeeld wordt) en het hotel van Nederland in Minsk. 'Maar we moeten daar niet te lang over praten en gewoon voetballen. Ik denk niet dat het iets van een koude oorlogsvoering is.'

Wie treedt in de voetsporen van Kluivert, Overmars en Promes?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.