Adriaanse: 'Het is terecht dat Benfica doorgaat'

Door een 3-1 nederlaag, na de 2-2 in eigen huis, is FC Twente er niet in geslaagd om de poulefase van de Champions League te bereiken. Benfica was daarvoor verantwoordelijk. De Tukkers gaven via coach Co Adriaanse en middenvelder Denny Landzaat aan dat de Portugezen simpelweg beter waren.

'Toch zag ik nog lang kansen', liet Adriaanse weten na de wedstrijd voor de camera's van Studio Sport. 'We hebben met 0-0 de rust gehaald en hoe langer we die stand vast zouden houden, hoe lastiger het zou worden voor Benfica. Ze gaan dan op een gegeven moment op twee gedachten hinken en daar hadden we van kunnen profiteren. Helaas kregen we twee doelpunten tegen via standaardsituaties.'

'Zeker in de kleine ruimte was Benfica gewoon veel beter', erkent de Twente-coach. 'Ze kunnen op hoge snelheid combineren en de snelheid van het denken en zien is bij ons gewoon een stuk minder. Benfica heeft een uitstekende ploeg. Voortreffelijke keeper, een zeer solide verdediging, een creatief middenveld en met Oscar Cardozo een prima spits. Het is terecht dat Benfica doorgaat.'

'We wisten dat het een lastige uitgangspositie was voor ons na de thuiswedstrijd, maar we gingen met een goed gevoel de wedstrijd in en dachten in de rust dat we het zouden kunnen redden', vertelde invaller Landzaat. 'Zij waren in de eerste helft de bovenliggende partij en we hoopten dat we dat na rust zouden kunnen omdraaien.'

'We wilden er na rust een scheppie bovenop doen en meer de aanval zoeken', vervolgt de Amsterdammer. 'Maar nadat we vlak na rust al snel met 1-0 achter kwamen, zijn we niet meer in de wedstrijd geweest. Het is altijd moeilijk om toe te geven, maar we moeten toch zeggen dat Benfica een maatje te groot voor ons was.' Foto: VI Images