ADO is veilig en houdt Vitesse uit de play-offs

ADO Den Haag is ook volgend seizoen actief in de Eredivisie. De Hagenaars wonnen thuis met 3-1 van Vitesse, dat door de nederlaag deelname aan de play-offs misliep.

ADO zat al vroeg in de wedstrijd op rozen. Danny Buijs opende de score in de zeventiende minuut. De Feyenoord-huurling kreeg de bal aangespeeld door Karim Soltani, kapte met zijn rechter- naar zijn linkervoet en schoot de bal langs doelman Piet Velthuizen.

Vijf minuten later waren de rollen omgekeerd. Buijs tikte de bal slim door op de lopende Soltani, die vrij baan kreeg naar het Vitesse-doel. De Fransman bleef koel en schoof de 2-0 binnen.

Ondanks de riante uitgangspositie was lijfsbehoud nog allerminst zeker voor ADO. De Hagenaars verspeelden de afgelopen vijf wedstrijden namelijk ook een voorsprong. Meest schrijnend was het uitduel met Willem II, toen trainer Raymond Atteveld zijn ploeg een 3-0 voorsprong uit handen zag geven.

Vitesse was echter bij lange na niet in staat om er nog een spannende wedstrijd van te maken. De Arnhemmers moesten winnen om kans te maken op de play-offs, maar wekten geen moment de indruk in dat scenario te geloven.

ADO hield dit keer wel het hoofd koel en scoorde nog een derde keer. Opnieuw was Buijs de doelpuntenmaker. De middenvelder tikte de bal binnen in de rebound, nadat een schot van Lex Immers nog was gekeerd door Velthuizen. Ricky van Wolfswinkel maakte er in de 71ste minuut nog 3-1 van.

Door de zege komt ADO op 32 punten. De Hagenaars blijven Heracles Almelo, Roda JC, De Graafschap en FC Volendam voor op de ranglijst en hoeven geen nacompetitie te spelen. Vitesse sluit de competitie af op de tiende plaats, net te laag voor deelname aan de play-offs.