ADO Den Haag heeft opvolger Advocaat definitief binnen

Reacties

Darije Kalezic is de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. De oefenmeester, die voor twee jaar tekent, volgt daarmee de gepensioneerde Dick Advocaat op.

ADO Den Haag heeft opvolger Advocaat definitief binnen

'Darije is al meer dan veertien jaar actief als oefenmeester in het betaald voetbal, waarvan de afgelopen jaren in de Keuken Kampioen Divisie, dus brengt hij de nodige ervaring met zich mee', aldus technisch directeur Joris Mathijsen. 'Hij heeft bewezen ploegen naar een hoger niveau te kunnen tillen en bracht De Graafschap ooit als trainer terug naar de Eredivisie. Daarnaast weet Darije als geen ander hoe het is om te werken met jonge talenten.'

De staf rondom Kalezic, die overkomt van Jong FC Utrecht, moet nog verder worden ingevuld. 'We zijn nog druk bezig met het completeren van de trainersstaf en hopen we daar snel duidelijkheid in te kunnen verschaffen. Het is goed dat deze belangrijke functie nu is ingevuld en kijken we vooruit naar het seizoen dat ons te wachten staat.'

Kalezic begon in 2009 aan zijn eerste avontuur als trainer en promoveerde direct naar de Eredivisie met De Graafschap. De in Zwitserland geboren oefenmeester werkte daarna bij onder andere Roda JC Kerkrade en Wellington Phoenix. Zijn laatste avontuur was bij Jong FC Utrecht, waar hij onlangs zijn doorlopende contract liet ontbinden.

ADO is na het teleurstellende vorige seizoen uit op eerherstel in de Keuken Kampioen Divisie. De club eindigde op de twaalfde plaats en liep zo deelname aan de play-offs mis. Na het aantrekken van Kalezic is Sparta Rotterdam de enige overgebleven ploeg zonder hoofdtrainer in het Nederlands betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.