ADO-aanvaller Bilate schuldbewust: 'Ik schrok er zelf ook van'

Reacties

ADO Den Haag-aanvaller Mario Bilate kreeg vrijdagavond vlak voor tijd een rode kaart voor een forse overtreding op De Graafschap-speler Jesse Schuurman. Bilate was na afloop eerlijk genoeg om te erkennen dat hij terecht werd weggestuurd.

ADO-aanvaller Bilate schuldbewust: 'Ik schrok er zelf ook van'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
De Graafschap
De Graafschap

'Dit is niet het soort speler dat ik ben, ik schrok er zelf van. Ik had al vrij snel door dat ik de bal niet raakte, en hem wel. En aan zijn reactie te zien wist ik meteen dat ik hem goed had geraakt ook. Ik hoop voor hem dat het meevalt, ik heb hem in de catacomben net nogmaals mijn excuses aangeboden. Ik ben een felle speler en houd ervan om hard in de duels te zijn, maar ik ben absoluut geen gemene speler. Dit is volgens mij mijn eerste rode kaart', aldus Bilate bij ESPN.

Klagen deed hij desondanks niet. 'Ik heb het net teruggezien, en ja, hij was terecht. Het laatste dat ik wil is iemand blesseren, aan het eind van de dag zijn we allemaal collega's', sprak de aanvaller, die op de bank begon. 'Ik heb vorige week wat trainingen gemist, daardoor startte ik op de bank. Toen ik inviel hoopte ik belangrijk te zijn voor de ploeg. Dat ging volgens mij tot de rode kaart wel redelijk. Daarmee doe ik mezelf en de ploeg tekort, dus ik baal als een stekker.'

Bekijk hieronder de beelden van de forse overtreding

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.