Adebayor weer belangrijk bij zege Spurs op Everton

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag na twee duels zonder zege weer een competitiewedstrijd gewonnen. Emmanuel Adebayor was opnieuw belangrijk door tegen Everton de enige goal voor zijn rekening te nemen.

Adebayor weer belangrijk bij zege Spurs op Everton

De Togolese spits stond sinds zijn terugkeer in het elftal in de maanden december en januari ook al aan de basis van drie overwinningen en bewees tegen The Toffees opnieuw zijn waarde door in de 65ste minuut raak te schieten na een snel genomen vrije trap van Kyle Walker.

En dus maakt Adebayor zich meer en meer onmisbaar voor manager Tim Sherwood, de man die hem een herkansing gunde na het ontslag van André Villas-Boas. Adebayor scoorde in de laatste negen Premier League-duels zes keer, al kon hij niet voorkomen dat de club uit Noord-Londen onlangs puntenverlies leed tegen Manchester City (1-5) en Hull City (1-1).

Dankzij miljoenenaankoop Roberto Soldado werd Adebayor aanvankelijk niet gemist, maar de Spanjaard was in de laatste negen wedstrijden goed voor slechts één treffer. Ondanks de torenhoge transfersom van dertig miljoen euro die The Spurs afgelopen zomer voor hem betaalden aan Valencia, zit Soldado daarom steeds vaker op de bank, zo ook tegen Everton.

Getuige de resultaten staat Sherwood echter in zijn recht. Dankzij de winst op Everton heeft Tottenham de vijfde plaats in handen en blijft het in de race voor Champions League-voetbal. Nummer vier Liverpool, zaterdag nog te sterk voor Arsenal (5-1), heeft slechts drie punten meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.