Adebayor kiest kant van verbannen Aubameyang: 'Zo is Arsenal'

Reacties

Emmanuel Adebayor ziet in de kwestie rond Pierre-Emerick Aubameyang gelijkenissen met zijn eigen vertrek bij Arsenal. De Togolose oud-spits denkt niet dat er nog een weg terug is voor de Gabonese spits in Londen.

Adebayor kiest kant van verbannen Aubameyang: 'Zo is Arsenal'
© Pro Shots

Aubameyang werd in december uit de selectie gezet voor het Premier League-duel met Southampton, nadat hij te laat was teruggekeerd uit Frankrijk voor een bezoek aan zijn zieke moeder. Aangezien het niet het eerste incident was waarbij de 32-jarige aanvaller betrokken was, besloot manager Mikel Arteta hem de aanvoerdersband te ontnemen en geen beroep meer op hem te doen.

Het wachten is nu op een nieuwe club voor Aubameyang. Want het lijkt uitgesloten dat Arsenal hem nog in de armen sluit, denkt ook Adebayor. De voormalige aanvaller koos in gesprek met Sky Sports de kant van de verbannen spits. 'Ik weet wat hij momenteel meemaakt, maar zo is Arsenal. Ze hebben nooit geweten hoe te vergeven. Hij is een fantastische speler, ik heb hem al een bericht gestuurd.'

Adebayor vertrok in 2009 zelf ook een vervelende manier bij Arsenal, dat hem destijds verkocht aan Manchester City. Volgens de aanvaller had Arsène Wenger hem min of meer gedwongen te vertrekken. Als hij bij Arsenal zou blijven, zou hij geen wedstrijd meer spelen, zo deelde de Franse manager hem mee. Maar de fans van The Gunners richtten hun woede op Adebayor na diens overstap naar City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Adebayor haalde zijn gram door op provocerende wijze te juichen toen hij namens City scoorde tegen Arsenal en denkt gezien zijn eigen verleden niet dat Aubameyang nog een nieuwe kans krijgt. 'Dat weet ik, omdat het mij ook is overkomen. Niet op dezelfde manier, maar het zou me verrassen als er voor hem nog een weg terug is bij Arsenal. Maar hij is een goede speler, dus laten we zien hoe het afloopt.'

Inmiddels wordt er al volop gespeculeerd over de volgende stap van Aubameyang. De voormalig aanvaller van Borussia Dortmund zou hebben bedankt voor een lucratief avontuur bij Al-Hilal in Saoedi-Arabië en de voorkeur hebben voor een langer verblijf in Europa. Arsenal zelf moet door zijn naderende vertrek ook op zoek naar een nieuwe spits. Op VI PRO zetten we een paar opties op een rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.