Actief FC Utrecht haalt aanvaller weg bij Borussia Dortmund

Reacties

Het op de transfermarkt al uitermate actieve FC Utrecht heeft opnieuw een speler aangetrokken, dit keer voor het beloftenelftal. De Duitse jeugdinternational Jonas Arweiler komt over van Borussia Dortmund en tekent voor twee jaar in de Domstad, met een optie voor nog twee seizoenen.

Actief FC Utrecht haalt aanvaller weg bij Borussia Dortmund

Utrecht toonde zich eerder al slagvaardig door uit Duitsland verdediger Leon Guwara aan te trekken en voor het middenveld Joris van Overeem (AZ) en Simon Gustafson (Feyenoord) te contracteren. Nu is het dus een aanvaller die naar Stadion Galgenwaard trekt. De 21-jarige Arweiler speelde afgelopen seizoen voor het tweede elftal van Borussia Dortmund en had een aflopend contract bij de Duitse topclub, waar hij sinds 2013 in diverse jeugdelftallen speelde.

Ook in Utrecht zal Arweiler in eerste instantie aansluiten bij de beloften, die in de Jupiler League uitkomen. 'Jonas kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten. Hij combineert zijn sterke fysiek met voetballend vermogen en heeft daarbij een goed linkerbeen. Er zit, zoals ze dat dan zeggen, een goede kop op', zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. 'Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten en potentie het eerste elftal van FC Utrecht kan halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.