Slagvaardig FC Utrecht neemt Gustafson over van Feyenoord

Reacties

FC Utrecht heeft de transfer van Simon Gustafson afgerond. De 23-jarige middenvelder komt over van Feyenoord en tekent een contract tot medio 2022. Na AZ-middenvelder Joris van Overeem en de Duitse verdediger Leon Guwara is Gustafson de derde directe versterking voor de Domstedelingen.

Slagvaardig FC Utrecht neemt Gustafson over van Feyenoord

Gustafson had nog een eenjarig contract bij Feyenoord, maar had weinig uitzicht op speeltijd meer in De Kuip. Dit seizoen speelde de voormalig jeugdinternational van Zweden daarom op huurbasis al voor Roda JC Kerkrade, waarmee hij door een nederlaag tegen Almere City FC in de play-offs degradeerde uit de Eredivisie.

Ondanks het moeizame seizoen van Roda, maakte Gustafson zelf regelmatig indruk door tien keer te scoren en zes treffers voor te bereiden. Het was voor FC Utrecht reden in actie te komen. Daarvoor had het ook de mogelijkheden, doordat het 5,5 miljoen euro incasseerde voor de transfer van Zakaria Labyad naar Ajax.

'Met Simon halen we een speler in huis die over bijzonder veel kwaliteit beschikt', zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubwebsite over de Zweedse aanwinst. 'Hij heeft de kwaliteiten om beslissend te zijn in wedstrijden met zijn scorend vermogen en creativiteit.'

'Simon is een rasvoetballer, die na een sterk seizoen bij Roda JC Kerkrade zichzelf graag wil bewijzen en doorontwikkelen bij FC Utrecht', vervolgt Zuidam. 'We zijn ervan overtuigd dat Simon voor ons een meerwaarde is en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.'

Terwijl de ploeg van coach Jean-Paul de Jong nog strijdt om Europees voetbal in de finale van de play-offs tegen Vitesse, heeft de club met Gustafson de derde versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Daartegenover staat behalve de transfer van Labyad ook het transfervrije vertrek van Yassin Ayoub naar Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.