Duitse back Guwara volgende versterking FC Utrecht

Reacties

Na het aantrekken van AZ-middenvelder Joris van Overeem heeft FC Utrecht opnieuw een versterking voor komend seizoen gepresenteerd: Werder Bremen-verdediger Leon Guwara. De 21-jarige Duitser heeft een contract voor drie jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen.

Duitse back Guwara volgende versterking FC Utrecht

Guwara had in Bremen nog een eenjarig contract en werd dit seizoen verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern, waar hij na de winterstop een vaste waarde was. Met de viervoudig kampioen van Duitsland degradeerde de voormalig jeugdinternational wel naar de Derde Bundesliga. In het seizoen 2016/17 speelde de linksback nog zeventien duels voor SV Darmstadt 98 in de Bundesliga, waaruit hij eveneens degradeerde. Voor Werder Bremen kwam Guwara tot twee duels in de hoofdmacht.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam ziet Guawara als een echte aanwinst, vertelt hij op de clubwebsite. 'Leon is een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat FC Utrecht ambieert. Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid, daarbij heeft hij veel power en drive naar voren. We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen.'

Terwijl de play-offs om Europees voetbal nog in volle gang zijn, FC Utrecht verloor dinsdag in het heenduel van de finale met 3-2 bij Vitesse, hebben de Domstedelingen met Van Overeem en Guwara alweer twee aanwinsten voor het eerste elftal vastgelegd. Ook trok de nummer vijf van de Eredivisie al NEC-doelman Maarten Paes en Ajax-talent Vincent de la Vega aan en heeft de club Simon Gustafson op de korrel. Daartegenover staat het vertrek van Zakaria Labyad naar Ajax en Yassin Ayoub naar Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.