'Acteur' Bamford geschorst na leveren van streek aan El Ghazi

Patrick Bamford kan Leeds United in de eerstvolgende twee wedstrijden niet van dienst zijn. De aanvaller is geschorst naar aanleiding van de schwalbe die resulteerde in een rode kaart voor Aston Villa-aanvaller Anwar El Ghazi.

Leeds en Villa stonden afgelopen weekend tegenover elkaar en in de 72ste minuut had hét moment van het duel plaats. Villa-aanvaller Jonathan Kodjia ging bij een duel naar de grond en bleef liggen. De spelers van Leeds voetbalden echter verder. Uiteindelijk kwam de bal bij Mateusz Klich, die naar binnen dribbelde en de bal in de verre hoek schoot.

Een minutenlang opstootje volgde, waarbij El Ghazi uiteindelijk een rode kaart kreeg. Hij rukte zich los van Leeds-speler Bamford en zou hem daarbij in zijn gezicht geraakt hebben. Op de beelden was echter te zien dat El Ghazi zijn tegenstander niet raakte. Toch trok de scheidsrechter een directe rode kaart.

El Ghazi kreeg al vrij snel na de wedstrijd (die in een 1-1 gelijkspel eindigde) te horen dat hij zou worden vrijgesproken. De FA startte echter wel een onderzoek naar Bamford wegens 'het succesvol misleiden van de arbitrage'. Normaal gesproken geldt daar een straf van twee wedstrijden schorsing voor en dat is nu ook precies de straf die de aanvaller heeft gekregen.

Leeds speelt zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Ipswich Town (uit) en gaat vervolgens in de play-offs strijden om een ticket naar de Premier League. Bamford kan Leeds in de eerste wedstrijd in deze nacompetitie dus niet helpen. De aanvaller was dit seizoen in 22 wedstrijden in het Championship goed voor negen goals.