Veelbesproken Bielsa hoeft geen complimenten na teruggeven goal

Reacties

Marcelo Bielsa kon zondagmiddag op veel lof rekenen nadat hij zijn spelers van Leeds United vroeg om Aston Villa een goal te laten maken. Daarmee deelden de twee ploegen de punten (1-1) na de dubieuze 1-0 die Leeds United had gemaakt. De coach van Leeds United zag zelf weinig bijzonders in zijn sportieve actie.

Veelbesproken Bielsa hoeft geen complimenten na teruggeven goal
Leeds United
Leeds United
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

In de 73ste minuut maakte voormalig FC Twente-speler Mateusz Klich de 1-0 voor Leeds United. Dat deed hij echter nadat Villa-aanvaller Jonathan Kodjia op de grond bleef liggen en spelers van Aston Villa stopten met spelen, omdat zij dachten dat Leeds United de bal uit zou spelen. Er ontstond een behoorlijk opstootje waarbij Anwar El Ghazi, hoewel hij Patrick Bamford amper raakte, nog een rode kaart kreeg voorgeschoteld.

'Klich heeft zijn excuses aangeboden', zei Villa-coach Dean Smith na afloop bij Sky Sports. 'Alle credits naar Leeds United en Bielsa voor het rechtzetten van die goal. Ik vroeg Bielsa om het zo op te lossen en hij was het er mee eens. Hij verontschuldigde zich nog voor wat er gebeurde. Het was een mooie pot voetbal tot dat moment', aldus de Villa-coach, die verwacht dat de rode kaart van El Ghazi geseponeerd zal worden. 'Hij verdiende die kaart niet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bielsa bleef ondanks de complimenten nuchter onder de situatie. 'We hebben de goal teruggegeven, zoals het hoort in Engels voetbal. Engels voetbal staat bekend om sportiviteit dus ik hoef hier niet veel verder op in te gaan. Dit is normaal in Engeland.'

De sportiviteit van Bielsa werd met name geroemd vanwege het feit dat Leeds United nog een theoretische kans had om direct te promoveren. Iets wat door de puntendeling tegen Aston Villa niet meer mogelijk is. Sheffield United, de nummer twee, staat met één wedstrijd te gaan namelijk vijf punten boven nummer drie Leeds United. Of die situatie nog door het hoofd van Bielsa spookte? 'Ik maak geen onderscheid tussen fair play en omstandigheden. Je moet in welke omstandigheid dan ook sportief blijven. Dat is het enige wat ik er over wil zeggen.'

Bielsa wilde nog wel kort wat kwijt over Pontus Jansson, die met een verdedigende actie als enige de 1-1 van Albert Adomah nog probeerde te voorkomen. Omdat een Argentijnse journalist vroeg of Bielsa geen gezag heeft over zijn ploeg zei hij in eerste instantie ironisch: 'Dit verkleint mijn autoriteit enorm. En ik heb geen idee wat de consequenties zijn als je het vertrouwen van een speler kwijt bent.' Dan serieus: 'De een accepteert iets niet zo makkelijk als een ander. Zeker niet als je daardoor iets wat zo moeilijk te behalen is op moeten geven', verwijst hij naar het mislopen van directe promotie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Norwich City
46
27
13
6
93-57
+36
94
2
Sheffield United
46
26
11
9
78-41
+37
89
3
Leeds United
46
25
8
13
73-50
+23
83
4
West Bromwich Albion
46
23
11
12
87-62
+25
80
5
Aston Villa
46
20
16
10
82-61
+21
76
6
Derby County
46
20
14
12
69-54
+15
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.